Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του νηπιαγωγείου μας
 
Νέα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΡΠΑ

Ονομάζομαι Θεοδώρα Πάρπα και είμαι η διευθύντρια του νηπιαγωγείου « Τα Λολιτάκια» . Είμαι απόφοιτος του Intercollege στον κλάδο των νηπιαγωγικών. Από μικρή ήταν όνειρο ζωής να γίνω νηπιαγωγός, αλλά ακόμα περισσότερο να δημιουργήσω κάτι δικό μου στεγάζοντας εκεί το όνειρο μου. «Τα Λολιτάκια» εδώ και 20 χρόνια είναι το δικό μου σπίτι. Ένα σπίτι γεμάτο  χαμόγελα, καθάρια βλέμματα μα πάνω απ’ όλα αγάπη. Η επιτυχημένη  πορεία του νηπιαγωγείου μας,  είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς αλλά και του άρτιου προσωπικού. Είναι μια συνταγή η οποία θα παραμείνει σταθερή αλλά συνάμα θα εξελίσσεται.  Θα συνεχίσω ως διευθύντρια,  να επιτελώ αυτό το έργο με τον ίδιο ζήλο όπως την πρώτη μέρα. 

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΥΜΕΟΥ

Ονομάζομαι Θεοδώρα Συμεού και νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που είμαι νηπιαγωγός! Ναι νιώθω υπερηφάνεια που κατάφερα να κάνω τη μεγάλη μου αγάπη επάγγελμα. Που μαζί με τα παιδιά μπορώ να γίνομαι και να νιώθω και εγώ παιδί.Γεννήθηκα στη Λάρνακα, μεγάλωσα και διαμένω μόνιμα στην Αραδίππου. Το 2005 πέρασα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής-Προδημοτική Εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με εξαίρετους ανθρώπους που κατάφεραν να με πείσουν ότι έκανα τη σωστή επιλογή και επίσης με έκαναν να αγαπήσω ακόμη περισσότερο αυτό που είχα επιλέξει. Δεν θα ξεχάσω τα γεμάτα ενθάρρυνση λόγια των νηπιαγωγών και της διευθύντριας του νηπιαγωγείου στη Λευκωσία, Ακρόπολης Α΄ κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου. Λόγια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου και με βοήθησαν να εξελιχθώ πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα σαν εκπαιδευτικός.Όταν τελείωσα τις σπουδές μου δούλεψα για ένα χρόνο σε νηπιαγωγείο στη Λευκωσία. Από το 2010 η διευθύντρια του νηπιαγωγείου μας κ. Θεοδώρα Πάρπα πίστεψε σε μένα και με προσέλαβε αναλαμβάνοντας την Προδημοτική τάξη. Από το 2013-2015 παρακολούθησα ένα κύκλο σεμιναρίων του προγράμματος FASTRACKIDS και με κατέστησαν ικανή για να διδάξω το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε παιδιά ηλικίας 3-8 χρονών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γινόταν στο σχολείο μας και ήταν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα όπου μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες εμπλουτίζονταν οι γνώσεις των παιδιών και ακόμη μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά μάθαιναν και αγγλικά.Περισσότερο στη δουλειά μου αγαπώ την αθωότητα των μικρών παιδιών. Νιώθω τόσο όμορφα όταν έρχονται οι μαθητές μου και με αγκαλιάζουν, με φιλάνε και μου λένε πως με αγαπάνε. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση όταν με λένε καταλάθος μαμά και όταν ζωγραφίζουν και μου χαρίζουν τις ζωγραφιές τους λέγοντας μου «Δασκάλα, είναι για σένα».Εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να ζήσω από κοντά το μεγάλωμα και την εξέλιξη των δικών μου παιδιών!

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΟΥΣΙΑ

Ονομάζομαι Χριστίνα Καλλούσια γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αραδίππου, είμαι νηπιαγωγός και απέκτησα το πτυχίο μου  στο Πανεπιστημίο Κύπρου και  το  μεταπτυχιακό μου στο ΑΠΚΥ στο πρόγραμμα της Δια Βιου και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Από το Σεπτέμβρη του 2011 εργάζομαι στο Νηπιαγωγείο Τα Λολιτάκια. Η επιλογή μου να γίνω νηπιαγωγός ήταν απόλυτα συνειδητή , για την οποία ποτέ δεν μετάνιωσα κι αν μπορούσα να γυρίσω τα χρόνια πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα. Κριτήριο επιλογής η ΑΓΑΠΗ για τα παιδιά καθώς και η άδολη εμπιστοσύνη που σου δείχνουν η οποία φαίνεται μέσα στα αθώα μάτια τους. Ανώτερος σκοπός μου είναι πρωτίστως η διαπαιδαγωγήση των παιδιών και στη συνέχεια η μόρφωση τους, αγκαλιάζοντας το κάθε παιδί ξεχωριστά και καλλιεργώντας με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία, τις αξίες της επικοινωνίας, της κριτικής σκέψης και της διαδραστικής μάθησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα χρόνια, από την αποφοίτηση μου μέχρι και σήμερα παρακολουθώ σεμινάρια επιμόρφωσης γιατί επιθυμώ να εξελίσσομαι ως άτομο αλλά και ως νηπιαγωγός.Γνωρίζω πολύ καλά πως μια νηπιαγωγός, έχοντας την κατάλληλη μόρφωση και διαρκή επιμόρφωση, καλείται να γίνει αγωγός και κοινωνός της γνώσης, την οποία απλοποιεί και μεταδίδει στο μικρό παιδί. Επιπλέον εμψυχώνει, διαπαιδαγωγεί συμβουλεύει και βοηθά το παιδί να αναπτυχθεί ολόπλευρα και ισόρροπα και να καλλιεργήσει τη σκέψη, το λόγο και τις δεξιότητές του. Ταυτόχρονα υποδεικνύει στο παιδί τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του και του μαθαίνει τους τρόπους της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στους συνομήλικους του, ενισχύοντας παράλληλα το ομαδικό πνεύμα και το αίσθημα της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Eίναι όμορφο να είσαι νηπιαγωγός γιατί μαζί με τα παιδιά γίνεσαι και εσύ παιδί, ξεχνάς για λίγο ότι σε απασχολεί και αφιερώνεσαι εξ ολοκλήρου στη διαπαιδαγώγηση αυτών των μικρών που μοιράζονται μαζί σου τις ανησυχίες τους, τα συναισθήματα τους και προπάντων την ΑΓΑΠΗ τους.

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΥΝΝΑ

Η Χρυστάλλα Κούννα Χατζηαντώνη  κατάγεται από την Αραδίππου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Birmingham όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα Διεθνείς Σπουδές στην Εκπαίδευση. Εργάζεται ως νηπιαγωγός από το 2010 με πλούσια επαγγελματική εμπειρία. Από το 2016 έχει ενταχθεί στην Λολιτοοικογένεια μας με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά της δουλειάς της την αγάπη της για τα παιδιά, τη δημιουργικότητα και φαντασία καθώς και την ικανότητα να μεταδίδει γνώσεις μέσω του παιγνιδιού και της δημιουργικής απασχόλησης.

 

ΚΙΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

Είμαι η Κική Ανδρονίκου και είναι τιμή μου και καμάρι μου που είμαι νηπιαγωγός. Γεννήθηκα, μεγάλωσα στη Λάρνακα. Σπούδασα στο Intercollege στη Λάρνακα. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο υπέροχα αγόρια που είναι η ζωή μου όλη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έγινα νηπιαγωγός, αφού θυμάμαι εικόνες του παιδικού μου εαυτού με ένα παραμύθι στο χέρι να το διαβάζω πάντα στο μικρότερο αδελφό μου. Ακόμη και σήμερα, η μητέρα μου, μου θυμίζει όμορφες παιδικές μου στιγμές όπου μάζευα τα παιδάκια της γειτονιάς και τα έβαζα να καθίσουν σε καρέκλες. Τους έδινα κι ένα κομμάτι χαρτί και ένα μολύβι κι εγώ τους παρίστανα τη δασκάλα. Από το 1999 που πέρασα την πόρτα του νηπιαγωγείου μας αναφώνησα:<< βρήκα τον παράδεισό μου>> και είχα δίκιο. Παιδάκια αθώα, φιλότιμα, που ξέρουν να αγαπούν…, παιδιά που θεωρώ παιδιά μου και που νιώθω ευλογημένη που βρέθηκα μαζί τους!!! Αγαπώ τις αγκαλιές τους, τα χάδια τους, να με χαϊδεύουν, να μου χτενίζουν τα μαλλιά μου, να μπερδεύουν τα λόγια τους και να με λένε μαμά αντί δασκάλα ή Κική. Έχω τρέλα με το χορό, τα επιτραπέζια παιχνίδια, και την ποδηλασία. Μου αρέσει να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου γι’ αυτό συχνά παρακολουθώ σεμινάρια σχετικά με τη δουλειά μου και πρόσφατα έχω ανανεώσει το δίπλωμα μου στις πρώτες βοήθειες. Κάθε ηλικία χαρακτηρίζεται από τις δικές της ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Η δική μου τάξη (2 – 3), χαρακτηρίζεται ως <<το πιο δύσκολο ξεκίνημα>> αφού εγώ θα πρέπει να προσφέρω τις πρώτες βάσεις στα παιδιά με γνώση και σοφία, με αγάπη, με κατανόηση και αλληλοσεβασμό αλλά χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις και έπειτα να συνεχίσουν πανέτοιμα στις επόμενες τάξεις. Τελικά, νηπιαγωγός είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει και δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Αγαπημένη μου φράση:<< την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με τη γλυκύτητα και όχι με την αυστηρότητα>>!!!

ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Ονομάζομαι Ραφαήλια Φραγκίσκου και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και στην Προσχολική Ηλικία.
Η αγάπη μου για τα παιδιά, ακόμη και από μικρή ηλικία, με ώθησε στο να θέλω να επιτελέσω αυτό το λειτούργημα.  Από το 2016 έχω την ευκαιρία και συνεργάζομαι με ένα πολύ ευχάριστο και πετυχημένο προσωπικό! Το καλύτερο όμως είναι ότι τα δικά σας μικρά λολιτάκια συμπληρώνουν το παζλ γιατί με κάνουν να ξυπνώ το πρωί και να είμαι χαρούμενη που θα τα αντικρίσω! Και επειδή '' με ξέρω '' … κάθε μέρα θα είναι πιο ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ!

 

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ονομάζομαι Μαρία Ανδρέου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρνακα. Από πολύ νεαρή ηλικία διαπίστωσα την απέραντη αγάπη μου για τα παιδιά και αποφάσισα συνειδητά να αφοσιωθώ σ΄αυτά.Τον Ιούνιο του 2013 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το συνεχές ενδιαφέρον μου και η διάθεση μου για βαθύτερη και ουσιαστικότερη γνώση για την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού, και πως αυτή επηρεάζεται μέσα από το κοινωνικό του πλαίσιο, κατάφεραν να με οδηγήσουν στην παρακολούθηση και απόκτηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κοινωνικής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου (Ιανουάριος 2016).Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχα την ευκαιρία να εργοδοτηθώ σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Λάρνακας, και από την πρώτη μου διδασκαλία επιβαιβέωσα ότι γεννήθηκα για να ασχοληθώ με την εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών. Το 2017, η Κυρία Θεοδώρα Πάρπα μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με την άρτια έμπειρη ομάδα της και να ενταχθώ στην δική σας και πλέον δική μου οικογένεια.Μελετώ αδιάκοπα και επιμορφώνομαι συνεχώς, διευρύνοντας τους πνευματικούς μου ορίζοντες ώστε να μπορώ να μεταφέρω τις γνώσεις μου στους μικρούς μου μαθητές. Στόχος μου είναι να αποτελέσω ένα υγιές πρότυπο, μεταλαμπαδεύοντας ηθικές αξίες και γνώσεις στις μικρές αθώες ψυχές. Μέλημά μου, να βοηθήσω το παιδί να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί πνευματικά, εξελίσσοντας το σε αυτόνομο άνθρωπο, απαλλαγμένο από στερεότυπα και προκαταλήψεις, ενισχύοντας τη πίστη στην αξία του εαυτού και καλλιεργώντας την ικανότητα ενσυναίσθησης.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το βοηθητικό προσωπικό του νηπιαγωγείου μας αποτελείται από 5 αξιόλογες κοπέλες. Την κ. Νίκη Πράτσου, την κ. Μαρία Καλλή η οποίες εργάζονται απο το 2003  στο νηπιαγωγείο μας, την κ. Τατιάνα Στεφάνοβα η οποία επίσης εργάζεται ως βοηθός στο νηπιαγωγείο μας απο το 2002, η κ. Γιώτα Χριστοδουλίδου εργάζεται ως βοηθός στο νηπιαγωγείο μας από το 2014. Τέλος η Μαρία Πράτσου η οποία εργάζεται στο νηπιαγωγείο μας απο το 2016.

 

861 μέρες πριν
 
Σχόλια
Ταξινόμηση με: 
Ανα σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα
Ενέργειες
Rating
 
0 ψήφοι
Πρότεινε σε φίλους